Over ons

Koffiewereld Rigo, een ambachtelijke koffiebranderij in hartje Merksem die inmiddels tot ver buiten het Antwerpse bekendheid geniet omwille van zijn uitmuntende kwaliteit en service. Een vergeten ambacht werd nieuw leven ingeblazen om een antwoord te bieden op de steeds groeiende vraag naar kwaliteitskoffie.

Bij Koffiewereld Rigo vind je geen massaproductie, maar enkel kwaliteitsproducten. Zorgvuldig en eigenhandig worden de bonen geselecteerd zodat steeds de hoogste kwaliteit kan worden gewaarborgd.

Koffiewereld
Rigo

De koffie bonen worden zorgvuldig in eigen atelier gebrand op de  manier die meesterbranders reeds generaties lang nauwgezet doorgeven aan hun opvolgers, die steeds een ver doorgedreven opleiding genieten om hen als het ware onder te dompelen in de geheimen van deze stiel.

Koffiewereld Rigo biedt ook steeds nieuwe melanges, afhankelijk van de kwaliteit die de natuur ons elk seizoen weer schenkt. Continu werken we aan de verbetering van ons aanbod en waken we over de kwaliteit van onze producten, zoals onze klanten dat van ons gewend zijn.

Hoe het ooit begon

Grootvader Remy was reeds in de jaren ’40 natiebaas van de Wolnatie, een Antwerpse natie die erg actief was in de koffie-industrie. Na diens overlijden in 1948 nam zijn zoon Paul op 18-jarige leeftijd de fakkel over van zijn vader.

Nadat Paul het familiale aandeel in de natie had verkocht werd hij vennoot van een koffiebrander en uiteindelijk begon Paul in 1970 als zelfstandige in de branderij aan de Jozef Mulsstraat te Merksem. Koffie Rigo was geboren!

Op 1 Januari 1992 nam dochter Nadia de artisanale branderij van haar vader over en zij bleef zaakvoerder tot 31 december 2013.

Na een interne opleiding bij de familie Rigo nam Pascal Lejoly op 1 Januari 2014 Koffie Rigo over, verhuisde de zaak naar de Olmenbrug in Merksem en herdoopte de zaak in ‘Koffiewereld Rigo’.

Op 1 december 2023 neemt Kris van Overveld van Kavus koffie met een nieuwe winkel op de Bredabaan 996 in Merksem de zaak over.